Egészben sült narancsos pecsenyekacsa
Ürmös István, a 300AK gasztro-hadtest séfje egy különleges, egészben sült kacsát készített Önöknek a Légkeveréses Halogén Főzőkészülékben. Elképesztően finom lett, köszönhetően a profi receptnek, na meg a Főzőkészülék zárt rendszerének. Az ízek nem tudtak elillanni, az utolsó molekuláig élvezhettük a kacsa pompás ízét.

Hozzávalók 4–6 személyre:
- 1 db pecsenyekacsa
- 1 fej fokhagyma
- 2 nagy fej narancs cikkekre vágva
- só, bors, vegeta
Elkészítés
1./ Az egyik narancs frissen facsart levében keverjük bele a fűszereket és az apróra vágott fokhagyma egy részét. Melegítsük össze (de ne forrásig!), majd hűtsük kézmelegre, és ezzel a lével kenjük be kívül-belül a kacsát.
2./ Vágjuk nagyobb cikkekre a másik narancsot, tegyünk a kacsa belsejébe is belőle, és fokhagyma is kerüljön bele.
3./ Helyezzük a kacsát egy sütőzacskóba, a maradék fokhagymát és narancsot is szórjuk bele, oszlassuk el egyenletesen.
Sütés a Légkeveréses Halogén Főzőkészülékben:
Helyezzük az alsó rácsra, állítsuk 200 °C-ra a készüléket. 50-60 percig süssük, félidőben fordítsuk meg. Nincs más teendő, mint kiemelni a végén az illatos, ropogós és omlós kacsát, amihez nem tettünk zsiradékot, mégis isteni lett.
Ürmös István
a 300AK gasztro-hadtest séfje
Légkeveréses Halogén Főzőkészüléket itt kapható