Édesburgonya püré

Hozzávalók 4-6 személyre:

– 6 db édesburgonya

– 2 db alma

– só, bors, extra szűz olívaolaj

Sütés a Légkeveréses Halogén Főzőkészülékben:

– A megtisztított édesburgonyát feldarabolva beletesszük a sütőzacskóba. Locsoljuk meg minimális extra szűz olívaolajjal, fűszerezzük, és helyezzük a Halogén Főzőkészülék magasabbik rácsára. 30 percre, 200 °C-ra állítjuk a készüléket.

Elkészítés:

– Amíg a burgonya sül, héjastól lereszeljük az almát, kevés olívaolajon megfuttatjuk.Tegyük félre a serpenyőt, nézzük meg, hogy elég puha-e az édesburgonya, ha kész, tegyük azt is a serpenyőbe, és folyamatosan forgatással süssük készre kb. 10 perc alatt. Burgonyatörővel vagy villával törjük át.

Tálalásra kész!

EXTRA TIPP:

Az édesburgonyának (batáta) nincs köze a burgonyához, a szulákfélék családjához tartozik. Béta-karotinban, C- és B-vitaminokban gazdag. Értékes ásványi anyagokat tartalmaz (kalcium, vas, magnézium, foszfor), egyes kutatások daganat-megelőző hatást is tulajdonítanak neki. Mindössze 117 g kalóriát tartalmaz 100 g, így fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják. Cukorbetegek is beilleszthetik az étrendjükbe, magas rosttartalma miatt csak lassan emeli a vércukorszintet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: