Citromos-rozmaringos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkemellfilé
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 egész citrom
- morzsolt rozmaring
- rozmaring ágacska
- só, bors
- olívaolaj (igény szerint, de akár el is hagyható)
Előkészítés:
– Kenjük be a húsokat sóval, borssal, morzsolt rozmaringgal, ha olívaolajat használunk, akkor azzal is.
– Tegyük a húsra az apróra vágott fokhagymát. Reszeljük a húsra a citrom héját, majd csavarjuk rá a citrom levét, a maradék citromot szeleteljük fel, és tegyük azt is a húshoz. Forgassuk össze.
– Vágjuk negyedekre, nyolcadokra a hagymát, tegyük a húsokhoz, forgassuk át ismét.
Sütés a Légkeveréses Halogén Főzőkészülékben:
Tegyük sütőzacskóba az előkészített csirkét, adjuk hozzá a rozmaring ágacskát is. A készülék felső rácsára helyezve kb. 30 perc alatt elkészül. Ha túl soknak találjuk a levet, öntsünk le belőle, és süssük tovább a csirkét.
Süthetjük kerek alutálcában is, helyezzük szintén a felső rácsra. Lefedni sem kell. Kb. 30 perc alatt van készen, illatosan, omlósan, egészségesen.
EXTRA TIPP:
A rozmaring nem véletlenül az egyik legnépszerűbb fűszernövény, közel sem csak a pompás íze miatt kedvelik. Javítja a koncentrációt, a hangulatot, nyugtató, stresszoldó hatású, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést (megelőzi a puffadást, a székrekedést), sőt gyulladáscsökkentő hatású. A rozmaringtea jól jön azoknak is, akik nehezen emésztik a zsíros ételeket. Ha a növény illóolaját párologtatóba helyezzük, egyetlen óra alatt frissebb lesz az agyunk, nagyobb a szellemi teljesítő-képességünk.